Великобритания публикува търговското споразумение с ЕС
Великобритания публикува текста на търговското споразумение с Европейския съюз само пет дни преди да излезе от един от най-големите световни търговски блокове, предава Reuters, цитирана от "Фокус".Текстът включва търговски документ на 1246 страници, както и споразумения за ядрената енергетика, обмен на класифицирана информация, гражданска ядрена енергия и поредица от съвместни декларации.„Проектът на Споразумение за търговия и […]

Великобритания публикува текста на търговското споразумение с Европейския съюз само пет дни преди да излезе от един от най-големите световни търговски блокове, предава Reuters, цитирана от "Фокус".

Текстът включва търговски документ на 1246 страници, както и споразумения за ядрената енергетика, обмен на класифицирана информация, гражданска ядрена енергия и поредица от съвместни декларации.

„Проектът на Споразумение за търговия и сътрудничество между ЕС и Обединеното кралство“ означава, че от 23:00 GMT на 31 декември, когато Великобритания окончателно напусне единния пазар и митническия съюз на ЕС, няма да има тарифи или квоти за движението на стоки с произход Великобритания и ЕС.

Договорът изрично признава, че търговията и инвестициите изискват „равни условия за открита и лоялна конкуренция“.

По отношение на финансовите услуги, които движат британската икономика, двете страни просто се ангажират „да създадат благоприятен климат за развитие на търговията и инвестициите между тях“.

Текстът включва много подробни приложения, включително относно правилата за произход, риболова, търговията с вино, лекарствата, химикалите и сътрудничеството в областта на сигурността.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук