Министерство на здравеопазването: Утре сутрин у нас пристигат първите ваксини
Утре сутрин между 7.00 и 8.00 ч. в България ще пристигнат първите ваксини срещу Covid-19. Това потвърдиха от здравното министерство. Преди дни министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обяви готовност да бъде първият ваксиниран у нас, за да даде пример на своите колеги, които са начело в списъка за имунизация. Здравният министър обяви със заповед, че […]

Утре сутрин между 7.00 и 8.00 ч. в България ще пристигнат първите ваксини срещу Covid-19. Това потвърдиха от здравното министерство.

Преди дни министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обяви готовност да бъде първият ваксиниран у нас, за да даде пример на своите колеги, които са начело в списъка за имунизация.

Здравният министър обяви със заповед, че от 27.12.2020 г. стартира имунизационна кампания срещу COVID-19 на територията на цялата страна. Кампанията се организира от регионалните здравни инспекции, а имунизациите се извършват от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната и от нарочно създадени за целта имунизационни мобилни екипи.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук